U srijedu, 16.11.2021. godine, u Ispostavi Pazin je održana svečanost povodom početka rada novog mamografa, u nazočnosti župana Istarske županije gdina. Borisa Miletića,  pročelnice UO za zdravstvo i socijalnu skrb gđe. Sonje Grozić Živolić, gradonačelnice Pazina gđe. Suzane Jašić i drugih uzvanika.

Riječ je o digitalnom mamografu s tomosintezom Siemens Revelation, čija je vrijednost 1 100 000 kn od čega je Istarska županija donirala 800 000 kn, a 300 000 kn su sredstva Istarskih domova zdravlja. Istarski župan je naglasio da županija kontinuirano ulaže u ustanove čiji je osnivač, a to će činiti i u nadolazećem razdoblju.

S obzirom da je i u Općoj bolnici Pula od nedavno u funkciji mamograf sličnih karakteristika, Istra ima dva vrhunska uređaja koji u potpunosti zadovoljavaju potrebe Istarske županije, međutim ravnatelj dr. Ivančić i koordinator radiologije dr. Černeka, su najavili da Istarski domovi zdravlja planiraju u 2022. godini nabaviti i mobilni mamografski uređaj istih karakteristika koji će omogućiti dostupnost preventivnih mamografskih pregleda u svim dijelovima županije. Za tu namjenu je Istarska županija već u proračunu za sljedeću godinu planirala 700 000 kn.