OBNOVLJENA AMBULANTA U LUPOGLAVU, vrijednost investicije je 260 tisuća kuna

 U Lupoglavu je na upotrebu predana obnovljena ambulanta obiteljske medicine, koja djeluje u sklopu pazinske ispostave Istarskih domova zdravlja, prvobitno uređena 1978. i od tada se u nju nije ulagalo.

- Radi se o prostoru površine 75 četvornih metara koji je optimalnim preinakama preuređen u vrhunski objekt primarne zdravstvene zaštite, kaže ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić. U ovoj ambulanti rade vrhunska stručnjakinja obiteljske medicine i asistentica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci Tina Zavidić i medicinska sestra Dorjana Buršić. Budući da se radi o odličnom timu, takav tim zavređuje i primjeren prostor koji je uređen suradnjom Istarskih domova zdravlja i Općine Lupoglav, napominje ravnatelj Ivančić, dodajući kako je ova ambulanta trenutno najljepši prostor obiteljske medicine od njih 43, koliko ih djeluje u sklopu Istarskih domova zdravlja.

Reorganizacija prostora ambulante

U realizaciji ovog projekta Denis Grgorinić, voditelj Odjel za tehničke poslove i zaštitu na radu IDZ-a i Marina Lovrinić, voditeljica pazinske ispostave IDZ-a, svojim su znanjem i iskustvom osmislili jedan funkcionalan i estetski primjeren prostor u kojem se pacijenti i zdravstveno osoblje mogu ugodno osjećati. Staroj ambulanti u Lupoglavu srušeni su svi pregradni zidovi čime su stvoreni uvjeri za reorganizaciju prostora, tako je novim arhitektonskim rješenjem dobivena prostranija čekaonica, ordinacija, previjalište, sanitarni čvorovi za pacijente i medicinsko osoblje, spremište i kotlovnica. Vrijednost investicije je 260 tisuća kuna, od čega su IDZ osigurali 175 tisuća kuna, a ostatak Općina Lupoglav.

Izvor: preuzeto sa www.glasistre.hr