Kardiovaskularno savjetovalište

Od 16. listopada u Istarskim domovima zdravlja - ispostavama Pula i Poreč, počelo je sa radom kardiovaskularno savjetovalište. Dostupno je pacijentima svaki radni dan od 8-10h.

Otvaranjem savjetovališta pokrenut je projekt Prevencija kardiovaskularnih bolesti i rehabilitacija kardiovaskularnih bolesnika u Istarskoj županiji.

Liječnici obiteljske medicine upućuju pacijente u savjetovalište gdje patronažne sestre obavljaju mjerenja i pružaju zdravstvene savjete i informacije o aktivnostima koje se nude osobama sa kardiovaskularnim rizicima i oboljelima od kardiovaskularnih bolesti.

Pacijentima nudimo radionice o povišenom tlaku, radionice o zdravoj prehrani, rehabilitacijske grupe koje su namijenjene pacijentima sa  stanjima nakon  infarkta ili nakon zahvata na srcu i krvnim žilama.

Kardiovaskularni trening  – kretanjem   važan  je  lijek kod kardiovaskularnih bolesti i u prevenciji kardiovaskularnih rizika.

U  Puli  ga  nudimo  svaki radni dan od 16 h. Početak staze je autobusno okretište na Zlatnim stijenama.

U Poreču se kardiovaskularni trening odvija ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 16h.

Više informacija možete pročitati na facebook stranici Nordijsko hodanje Poreč.

Planiramo  da će u prvoj polovici 2018. godine savjetovalište početi sa radom i u ostalim ispostavama Istarskih domova zdravlja.