4. Konferencija o palijativnoj skrbi

Dragi kolege i prijatelji!

 

S osobitim zadovoljstvom vas pozivamo na 4. konferenciju o palijativnoj skrbi s međunarodnim sudjelovanjem: “Izvrsnost u palijativnoj skrbi”, koja će se održati u Hotelu Parentium Plava Laguna u Poreču, od 4. do 6. listopada 2019., u organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog  liječničkog  zbora.

Prethodne tri konferencije su bile najveći skupovi posvećeni palijativnoj skrbi održani do sada u Hrvatskoj, a Istra je postala tradicionalno mjesto susreta i razmjene iskustava stručnjaka koji provode ili organiziraju palijativnu skrb.

Tema ovogodišnje konferencije je „Izvrsnost u palijativnoj skrbi“. Smatramo da je pokret palijativne skrbi u Hrvatskoj toliko raširio i ojačao da je vrijeme za podizanje kvalitete skrbi, evaluaciju i istraživanje.

Na Konferenciji će, uz naše vodeće stručnjake, sudjelovati eminentni stručnjaci iz Austrije, Italije, Velike Britanije i Poljske, a očekujemo i brojne sudionike iz susjednih zemalja.

Zahvaljujući uzletu hrvatske palijative u posljednjih nekoliko godina, ima sve više onih koji žele prezentirati svoja iskustva, tako da očekujemo rekordan broj izlaganja.

Na Konferenciji će se, kao i svaki puta do sada, organizirati i panel diskusije o organizacijskim pitanjima i dilemama. Vjerujemo da ćemo u otvorenom dijalogu i pozitivnom ozračju, koje je uvijek krasilo naše konferencije, približiti stajališta o mnogim pitanjima koja opterećuju hrvatsku palijativu.

Kao što je dobro poznato, druženje i opuštanje smatramo jednako važnim za razvoj palijativne skrbi kao i ozbiljne stručne i znanstvene rasprave, pa ni ovoga puta ta sastavnica Konferencije neće izostati.

I na kraju, još jednom vas pozivam da prvi vikend u listopadu provedete na Konferenciji o palijativnoj skrbi, za koju vjerujemo da će nadmašiti sve prethodne.

Vidimo se u Poreču!

       Dr. Ante Ivančić, predsjednik Organizacijskog odbora

      Dr. sc. Julijana Franinović-Marković, predsjednica Programskog odbora

     Dr. Vlasta Vučevac, predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu HLZ-a