3. Konferencija o palijativnoj skrbi

Dragi kolege i prijatelji!

 

S osobitim zadovoljstvom vas pozivamo na 3. Konferenciju o palijativnoj skrbi s međunarodnim sudjelovanjem: "Palijativna skrb u zajednici - hrvatska i europska iskustva", koja će se održati u Hotelu Park Plaza Histria u Puli, od 4. do 6. svibnja 2018., u organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Dva skupa koja smo organizirali u protekle dvije godine su nas uvjerila koliko je pokret za palijativnu skrb u Hrvatskoj ojačao, koliki je interes za učenjem i spremnost za dijeljenjem osobnih iskustva. Ovog puta smo kao vodeću temu konferencije izabrali palijativnu skrb u zajednici, koja je temelj sustava palijativne skrbi. Na skupu će govoriti vodeći stručnjaci za palijativnu skrb iz naše zemlje i brojni ugledni stručnjaci iz inozemstva, a posebno nas raduje dolazak kolega iz susjednih zemalja koji će govoriti o svojim iskustvima u uspostavi sustava palijativne skrb. Sa zadovoljstvom najavljujemo i sudjelovanje EAPCa (European Association for Palliative Care), grupe za primarnu zaštitu (Primary Care Reference Group), čiji će dopredsjednik biti jedan od predavača na skupu.

Za uspješan rad konferencije su najvažnija vaša iskustva, uspjesi, ideje i teškoće koje ćete podijeliti sa sudionicima skupa. Zato očekujemo vaše prezentacije, postere i sudjelovanje u radionicama i diskusijama.
U ovih nekoliko godina svi mi koji radimo u PS smo postali jedna velika obitelj. Očekujemo i vjerujemo da će nakon ove konferencije ta obitelj povećati!

Vidimo se u Puli!

Dr. Ante Ivančić, Predsjednik organizacijskog odbora
Dr. sci. Julijana Franinović-Marković, Predsjednica programskog odbora
Dr. Vlasta Vučevac, Predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu